Modificările la ordonanţa de urgenţă 114 provoacă tensiuni puternice în coaliţie. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut o reacţie dură după ce Teodorovici i-a transmis că s-a grăbit prin a anunţa că se va anula taxa impusă companiilor din energie.

Tăriceanu i-a sugerat ministrului de la Finanţe să îşi păstreze opiniile pentru el şi să nu mai vorbească de Ministerul Energiei care aparţine de ALDE.

„Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile în ce priveşte Ministerul Energiei pentru el, că nu îl cunoaşte cum funcţionează. Nu are suficiente date legate de Ministerul Energiei, care e condus de un liberal. Am vorbit şi cu doamna Dăncilă, care a spus că şi dumneai crede că această taxă de 2% pe companiile din energie va avea efecte defavorabile. Nu cred că se poate opune domnul ministru în faţa evidenţelor. E o persoană rezonabilă şi sper să fie şi înţeleaptă”, a spus Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, conform Agerpres.

Înainte de acest schimb de replici, Tăriceanu a anunţat că taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie ar urma să fie eliminată, ceea ce l-a făcut pe Teodorovici să îi transmită că „să nu mai spere, pentru că speră degeaba”.

„Nu trebuie să pornim de la ideea că trebuie să fie modificată. Dacă va fi un motiv să aducă un plus pentru români cu siguranţă suntem deschişi la orice fel de propunere, dar până atunci cei care speră să nu mai spere, pentru că speră degeaba”, a spus Eugen Teodorovici, referindu-se la actul normativ care a introdus mai multe taxe noi la sfârșitul anului trecut.

1 COMENTARIU

  1. Hai ca este altceva decat „conflictul” Dragnea versus Firea.
    Este intre partide. Se vede clar ca totusi Orlando a fost la niste cursuri si a citit ceva dosare caci pentru el acest Tari ca un Greuceanu nu conteaza.
    Teatrul popular cu aportul intens al ziaristilor este maret de inutil.
    Pierdem pe toate fronturile. Caci razboiul impotriva democratiei si a noastra continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 9 =