Caută
Close this search box.

Scandal în Parlament pe tema alocaţiilor pentru copii. Sighiartău (PNL): Pentru pensii speciale aveți bani! Pentru amante și nepotism distrugeți țara!

dragnea parlament

Scandal în Parlament după ce amendamentul PNL privind majorarea alocațiilor pentru copii a fost votat.

Liviu Dragnea a declarat, de la tribuna Parlamentului, că amendamentul PNL privind majorarea alocațiilor pentru copii va rămâne același, dar asta va însemna o creștere a deficitului. Asta după ce amendamentul trecuse inclusiv cu voturi de la PSD, iar social-democrații au tot încercat să întoarcă cumva votul.

În replică, liberalul Robert Sighiartău a acuzat PSD că are bani pentru pensii speciale, pentru amante, rude, miniștri și secretari de stat, dar pentru români n-are.

”Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme în legătură cu majorarea sumei pentru asistență socială, pentru a-l face aplicabil acest amendament demagogic ce nu poate fi pus în practică, din simplul motiv că sursa de finanțare indicată e excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Oricine are minime cunoștințe știe că sumele acestea nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or alocațiile asta reprezintă.

Deci amendamentul rămâne același, dar sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat până la 2,76 din PIB, urmând a se face corelările necesare în lege. Când bugetul va intra în vigoare, Guvernul trebuie să dea OUG pentru a modifica legea alocațiilor de stat pentru a se putea într-adevăr mări alocațiile”, a declarat Liviu Dragnea, citat de b1.

”Pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani. Pentru amante și nepotism distrugeți țara! Distrugeți țara, domnule Dragnea!”, a replicat liberalul Robert Sighiartău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri