Caută
Close this search box.

Scandal uriaș. De ce se tem oltenii.“Marius Avram este stelist declarat!” FCSB nu a pierdut de 7 ani cu Avram la centru!

Marius Avram este arbitrul desemnat de Comisia Centrală a Arbitrilor la marele derbyl FCSB – U Craiova, partidă care se va juca duminică, de la ora 20:00. Derby-ul este aşteptat cu sufletul la gură de fani, din moment ce ambele echipe şi CFR Cluj se luptă pentru titlul de campioană a României. Delegarea lui Marius Avram nu a fost pe placul oltenilor, care nu au amintiri plăcute cu arbitrul de 39 de ani.

Fanatik a prezentat motivele pentru care delegarea lui Marius Avram la un meci de o asemenea importanță prezintă foarte multe dubii şi naşte suspiciuni: de la prietenia dintre familiile Argăseală şi Avram şi aprecierile făcute în trecut de Gigi Becali, confesiunea lui Vasile Avram că fiul său, Marius, este stelist, și până la meciurile directe dintre cele două echipe, cu Avram jr la “centru”, în care a dezavantajat Craiova în 3 din 4 meciuri directe cu roş-albaştrii.

Inițial fusese stabilit ca Ovidiu Hațeganu să arbitreze marele derby, delegare de care avea cunoştinţă toată lumea fotbalului încă de la începutul săptămânii, după ce varianta Istvan Kovacs a ieşit din calcul în urma greşelilor de la Gaz Metan – Sepsi. Ciudat însă, la mijlocul săptămânii, CCA s-a răzgândit şi a decis să-l trimită pe Marius Avram. Decizia a stârnit astfel rumoare, teamă și scandal în Bănie.

Dar de unde vin temerile oltenilor, dincolo de declaraţii şi analizele greşelilor de arbitraj? Fanatik.ro a prezentat șirul unor declarații și evenimente din care reies relațiile recunoscute de prietenie Avram – Argăseală și de simpatie pro-Steaua a familiei arbitrului, motive pentru care oficialii Științei spun public că nu înțeleg de ce CCA a ales să-l expună pe Avram la un derby de o asemenea importanță!

În august 2009, Vasile Avram, tatăl arbitrului delegat la FCSB – U Craiova, era numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor – CCA. Cu acest prilej, Gigi Becali declara că este sigur că Steaua nu o să mai aibă probleme de arbitraj şi îşi baza afirmaţia susţinând că fostul arbitru are o relaţie de prietenie cu Vasile Argăseală.

“De acum, m-am liniștit! Nu-şi permite Vasile Avram să o fure pe Steaua, mai ales că este şi prieten cu Argăseală”, susţinea Gigi Becali la scurt timp după numirea lui Vasile Avam în fruntea CCA.

La doi ani de la numirea ca şef al arbitrajului, Vasile Avram a dat un interviu în ProSport în care făcea o confesiune șoc! “Tata era rapidist, dar eu şi fratele meu am fost stelişti. La fel şi copiii mei. Şi Marius, şi Valentin ţin cu Steaua. Mergeam la multe partide pe Ghencea. De exemplu, la acel 3-0 cu Anderlecht, la semifinala din 1986, am fost în galerie. E adevărat, acum m-am detaşat de Steaua actuală şi nu din pricina funcţiei, ci că s-a schimbat totul”, anunţa Vasile Avram.

Marius Avram a arbitrat 4 meciuri FCSB – Craiova. Niciunul fără greşeală!

Steaua – Craiova 2-1 (31 iulie 2010) – PRO Steaua

Marius Avram a arbitrat patru mciuri FCSB – U Craiova până în prezent, iar toate partidele nu au fost lipsite de momente controversate. Pe 31 iulie 2010, arbitrul bucureştean a condus la “centru” primul meci dintre cele două rivale. Oltenii au condus după golul marcat de Valentin Iliev, dar steliştii au întors rezultatul prin reuşitele lui Bogdan Stancu şi Romeo Surdu. La 1-0 pentru U Craiova, Mihai Costea a înscris, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid inexistent. La finalul meciului, oficialii olteni l-au acuzat pe Marius Avram că a viciat rezultatul.

Craiova – FCSB 0-0 (1 martie 2015) – PRO Craiova

Cinci ani mai târziu, pe 1 martie 2015, Marius Avram a arbitrat U Craiova – FCSB 0-0. De această dată deciziile au fost în favoarea oltenilor. Două faze au ieşit în evidenţă la meciul jucat pe stadionul “Extensiv”. Adi Popa a fost oprit dintr-o acţiune periculoasă după un ofsaid inexistent, iar steliştii au cerut un 11 metri după un fault al lui Brandan la Varela. “N-a fost ofsaid la Adi Popa, iar la Varela a fost penalty. Nu zic mai multe, mi-e frică să nu fiu suspendat”, spunea Guilherme la finalul meciului.

FCSB – Craiova 2-0 (6 decembrie 2015) – PRO FCSB

Al treilea meci FCSB – U Craiova, jucat pe 6 decembrie 2015, a adus noi greşeli făcute de Marius Avram. Arbitrul l-a iertat pe Alex Tudorie de un cartonaş roşu la o fază în care atacantul l-a călcat pe mână pe Cristi Bălgrădean, portarul de atunci al oltenilor. Marius Avram nu i-a arătat nici măcar “galben”, ceea ce a produs indignare în Bănie. FCSB s-a impus atunci, scor 2-0.

Craiova – FCSB 0-1 (9 aprilie 2017) – PRO FCSB

Pe 9 aprilie 2017, Marius Avram a arbitrat ultimul meci între cele două rivale. FCSB a câştigat pe terenul Universităţii Craiova, scor 1-0, însă arbitrul a fost acuzat că nu a dat o lovitură de la 11 metri pentru olteni. La un duel între Enache şi Măzărache, atacantul oltenilor a căzut în careu împreună cu adversarul, iar Marius Avram a considerat că duelul a fost unul regulamentar, însă acesta ar fi trebuit să dea penalty.

7 ani fără înfrângere pentru echipa lui Becali cu Avram la centru!

În ultimii şapte ani, FCSB nu a pierdut niciun meci când a fost arbitrată de Marius Avram. De pe 26 octombrie 2012, când roş-albaştrii erau învinşi de FC Braşov, scor 1-3, şi până în prezent, vicecampioana României a obţinut 17 victorii şi trei remize cu arbitrul bucureştean la “centru”. Foto Fanatik

Meciurile FCSB din actualul sezon cu Marius Avram arbitru

  • Gaz Metan Mediaş – FCSB 1-3
  • Poli Iaşi – FCSB 1-2
  • FCSB – Viitorul 2-0

Meciurile Universităţii Craiova din actualul sezon cu Marius Avram arbitru

  • CFR Cluj – U Craiova 1-0 (Supercupa României)
  • FC Voluntari – U Craiova 1-5
  • Dinamo – U Craiova 3-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri