Caută
Close this search box.

Secția Adinei Florea vrea să ia dosarul Tel Drum de la DNA, în care Dragnea este suspect

liviu dragnea

Secţia specială de anchetare a magistraţilor insistă de mai bine de două luni să preia dosarul Tel Drum de la DNA. Secţia Adinei Florea a făcut trei cereri în acest sens, toate acestea fiind respinse.

Informația a fost confirmată pentru Digi24 de Direcția Națională Anticorupție.

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

1. Dosarul menționat de dvs. în solicitare se află în lucru, iar alte informații suplimentare decât cele deja mediatizate și postate la www.pna.ro prin comunicatele nr. 72/VIII/3 din 17 ianuarie 2018, nr. 1056 din 13 noiembrie 2017 și nr. 1110 din 21 noiembrie 2017 nu pot fi oferite în acest moment.

2. La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat.

În primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA.

În ultima solicitare a Secției, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că D.N.A nu ar mai avea competența de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.

La data de 14.02.2019, în răspunsul transmis de către DNA Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competența Secției, niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat.”, se arată în răspunsul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri