Caută
Close this search box.

Și totuși va fi procuror-șef european! Kovesi creează agitație în PSD. E foarte aproape de importanta funcție. ”Cazul Tusk” se repetă!

codruţa kovesi

Laura Codruța Kovesi provoacă un val de dezamăgire în PSD și, în general, la cei care ar face orice ca ea să nu ajungă procuror-șef european! Ei bine, fostul șef al DNA este deja cu un pas în amintita funcție, în pofida tuturor piedicilor care i se pun chiar din România!

Marţi, Codruţa Kovesi va fi audiată în comisia LIBE, după care e va lua o decizie cu privire la funcţia de procuror european. Mai mulţi protestatari au anunţat deja că vor merge la Bruxelles să o susţină pe fostul procuror şef al DNA. Măcar atât va face România pentrun reprezentanta ei, dacă Guvernul este atât de hotărât împotrivă, exact ca în cazul Poloniei cu Donald Tusk, actualul președinte al Cosiliului European! Dar și atunci a fost ales Donald Tusk, în pofida opoziției uriașe a actualei Puteri de la Varșovia.

În direct la România TV, Bogdan Chirieac a comentat decizia, anunţând şi de ce este deja Kovesi cu un picior în funcţia de procuror european.

„Să o susţină unde? Au loc audierile în comisia LIBE şi în comisia CONT. Apoi, în mod absolut neuzual, nu se mai votează în onorabilele comisii şi are loc acolo conferinţa preşedinţilor: preşedintele Parlamentului European şi preşedinţii grupurilor parlamentare, zece persoane. Aceştia hotărăsc cine este, din partea PE, alesul. Deoarece la comisie a ieşit procurorul francez, cu 50 de puncte, germanul şi doamna Kovesi, cu câte 29, acolo s-au ales. Acum, de ce au luat exact 29? Cred că Germania a mers cu doi candidaţi: propriul candidat şi doamna Kovesi. Nu ar fi ceva nemaiîntâlnit. În 2009, când s-a pus comisarul european pe Agricultură, a fost pus domnul Dacian Cioloş, din România, dar care a reprezentat Franţa, practic. Franţa avea doi comisari în Guvernul Europei deoarece comisar este egal ministru, pentru publicul nostru. Sună atât de rău comisar, că ne gândim la comisarii sovietici, dar nu are legătură una cu alta. Uniunea Europeană nu este Uniunea Sovietică. În conferinţa preşedinţilor, va ieşi un candidat, apoi va avea loc medierea între Comisie şi Parlament, nu este cu vot. Trebuia să se voteze în Parlamentul European. Cineva cu multă putere, Germania sau Franţa, a schimbat procedura. Nu mai este vot, ci decizie politică. Candidatul lor a câştigat pe bune. Țările au fost reprezentate de ambasadori, s-a făcut punctajul. Acolo a fost o chestiune tehnică. ”,  a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Un răspuns

  1. Nu inteleg cum poate fi vorba de proceduri incalcate cand este pentru prima oara cand se alege un procuror sef european. Gargaristi buni la manipulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri