Caută
Close this search box.

Simona Halep, ce victorie-spectacol cu Pliskova! Conducem cu 2-1 deținătoarea Fed Cup!

Simona Halep și Karolina Pliskova s-au întâlnit pentru a noua oară. Înaintea meciului disputat duminică în Grupa Mondială I la Fed Cup, Simona Halep conducea cu 6-2. Karolina Pliskova se laudă însă cu o victorie la singura dispută directă de până acum de la Fed Cup, într-un meci jucat în urmă cu trei ani. Pliskova a învins-o totodată pe Simona în precedentul lor joc, în sferturile de finală de la Madrid, din 2018.

Așadar, România conduce cu 2-1 Cehia, deținătoarea Fed Cup, chiar la ea acasă și suntem la un pas de semifinale !!!

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 6-4, 5-7, 6-4

după, un meci SPECTACOL, cu serii de lovituri fabuloase ale Simonei și răsturnări șocante de scor! Ultimul set a fost demn de filmele de suspans ale lui Hitchcock:

5-4, Game Pliskova: Karolina supraviețuiește în meci. A salvat o minge de meci și este la un game de Halep, care va servi pentru câștigarea meciului
5-3, Break Pliskova
: Simona a cedat în primul game în care putea închide meciul. Halep a servit slab, iar Karolina a profitat și a fost agresivă, câștigând game-ul
5-2, Break Halep
: Simona Halep va servi pentru câștigarea meciului după încă un break.
4-2, Game Halep: 
Simona se desprinde la două game-uri. Joacă excelent în aceste momente, servește foarte bine și se deplasează excelent, dominându-și adversara 
3-2, Break Halep: 
Simona este mai agresivă și mai inspirată în aceste momente. La mingea de break, Simona Halep a avut un retur excepțional, iar Pliskova a trimis slab înapoi, permițându-i Simonei să închidă punctul.

2-2, Game Halep: După un game echilibrat, Simona egalează. Halep a jucat mai bine în acest game, servind mai bine și fiind mai agresivă.
1-2, Game Pliskova: 
Cehoaica este din nou în avantaj. Simona nu a găsit răspuns la serviciul foarte bun al Karolinei.
1-1, Break Pliskova:
 Karolina egalează rapid. Simona a servit prost în acest game și i-a permis adversarei să dicteze ritmul, fiind agresivă și lovind puternic
1-0, Break Halep:
 Simona începe bine acest set decisiv și preia conducerea cu un break.

La începutul setului decisiv, a servit Karolina Pliskova servește prima.

Pentru Simona Halep, câștigarea Fed Cup reprezintă cel mai important obiectiv pe 2019, după cum a spus-o chiar ea într-un interviu acordat recent la un eveniment din Brașov. Halep și-a îndeplinit două mari visuri în plan individual, ajungând număr 1 mondial, postură pierdută între timp, și câștigând un titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, în 2018.

România nu a câștigat niciodată Fed Cup însă, singurul rezultat notabil fiind o semifinală jucată în 1973. Româncele înfruntă acum tocmai cea mai puternică echipă de Fed Cup din lume. Cehia a cucerit de 11 ori trofeul, dintre care șase succese au venit după 2010. Cehoaicele au luat chiar și precedentul titlu, după o victorie fără emoții în finala cu SUA, scor 3-0.

Simona Halep a învins-o în prima zi pe Katerina Siniakova în minimum de seturi, însă Karolina Pliskova și-a impus la rândul său statutul de favorită cu Mihaela Buzărnescu, de asemenea în două seturi. România și Cehia se află astfel la egalitate după prima zi de concurs. După meciul Simona Halep – Karolina Pliskova, vom avea duelul outsiderelor, între Mihaela Buzărnescu și Katerina Siniakova. Victoria Mihaelei ne duce în semifinale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri