Caută
Close this search box.

Sorina Pintea despre cum a primit parafa falsul medic: Din milă!

sorina pintea

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a relatat, miercuri, motivele care au stat la baza eliberării parafei DSP pentru falsul medic italian. Potrivit ministrului, funcţionara a justificat că a dat parafa „din milă”. Matteo Politi a fost prins astăzi în timp ce încerca să fugă din ţară.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţiia relatat, într-o intervenţie la Europa FM: „Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…”.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicala, precizând că a fost demarată o anchetă internă privin verificarea modului în care a fost eliberată.

Sursa citată mai arată că funcţionarul public menţionat a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării să-şi desf̆ăşoare activitatea în cadrul altui compartiment.

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri