Caută
Close this search box.

Summit-ul Trump-Kim: Coreea de Nord dispusă spre denuclearizeze și discută pași concreți

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat joi că este dispus să renunțe la armele sale nucleare și că nu ar fi organizat un al doilea summit cu președintele american Donald Trump în Vietnam dacă nu ar fi fost dispus la acest pas, relatează Reuters.

Kim și Trump au început o a doua zi de discuții mai devreme joi, în capitala vietnameză, Hanoi, ambii exprimând speranța de progres în îmbunătățirea relațiilor și chestiunea esențială a denuclearizării. „Dacă nu sunt dispus să fac asta, nu aș fi fost aici chiar acum”, a declarat Kim reporterilor printr-un traducător, când a fost întrebat dacă este gata să renunțe la armele sale nucleare. Trump, răspunzând la aceasta, a spus: „Acesta ar putea fi cel mai bun răspuns pe care l-ați auzit vreodată”. Kim nu a elaborat ceea ce ar însemna „denuclearizarea”, dar fiind întrebat dacă este pregătit să ia măsuri concrete, Kim a spus că tocmai vorbea despre asta. „Sper că ne dați mai mult timp să vorbim. Chiar și un minut este prețios ”, a declarat el reporterilor.

În timp ce Statele Unite solicită Coreei de Nord să renunțe la toate programele sale nucleare și de rachete, Nordul dorește să vadă eliminarea unei umbrele nucleare americane pentru aliații săi asiatici, cum ar fi Coreea de Sud și Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri