Caută
Close this search box.

Taximetriştii COTAR protestează din noul la Piaţa Victoriei contra aplicaţiilor Uber, Taxify

taximetriştii cotar

Taximetriștii COTAR au anunțat un nou protest, pentru astăzi dimineaţă, în Piața Victoriei din Capitală, față de aşa-zisele ilegalități practicate de platformele de tip Uber. Şoferii de taxi deja au început să se adune, de la această oră, în faţa Palatului Victoria.

Ei spun că 2.000 de mașini vor fi parcate în fața Guvernului, între orele 9.00-15.00, iar Brigada Rutieră a anunțat restricționarea traficului în această zonă începând cu ora 6.30.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că Guvernul trebuie să găsească „o cale rezonabilă de dialog cu transportatorii”, pentru a preîntâmpina astfel de proteste care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureştiului.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) anunță că reia protestele de stradă, față de lipsa de reacție a Guvernului la cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal.

Tot miercuri vor fi organizate proteste la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina.

„Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent.

Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online”, spune liderul COTAR, Vasile Ștefănescu.

Potrivit acestuia, sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar „UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie”.

COTAR cere Guvernului să rezolve situația și „să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri