Caută
Close this search box.

Theresa May: Brexit nu trebuie să fie frustrat

Ieșirea britanică din Uniunea Europeană nu trebuie să fie frustrată, iar guvernul trebuie să se concentreze asupra livrării acesteia, a declarat prim-ministrul Theresa May, informează Reuters.

May încearcă să schimbe pachetul de divorț, înainte de al supune la vot în parlament. Dacă nu reușește, va trebui să decidă dacă va amâna Brexit sau va pune în pericol cea de-a cincea economie a lumii, plecând fără o înțelegere pe 29 martie.

„Obiectivul nostru de a livra Brexit trebuie să fie absolut”, a declarat sâmbătă activiștilor Partidului Conservator, potrivit BBC. „Nu trebuie să neglijăm ceea ce a fost cel mai mare exercițiu democratic din istoria acestei țări. În stadiile finale ale acestui proces, cel mai rău lucru pe care l-am putea face este să ne pierdem concentrarea”.

Trei miniștri britanici au declarat public că vor sprijini planurile de a amâna Brexit dacă deputații votează planul lui May pentru o nouă înțelegere cu Uniunea Europeană. Ministrul de afaceri Greg Clark, ministrul muncii și pensiilor, Amber Rudd, și ministrul justiției, David Gauke, au semnalat într-o coloană „Daily Mail” că se vor alătura rebelilor și partidelor de opoziție pentru a împiedica Marea Britanie să plece fără o înțelegere, dacă este necesar.

May a promis că, dacă nu va aduce o înțelegere revizuită până în 27 februarie, parlamentul va avea ocazia să voteze următorii pași. Unii parlamentari trebuie să folosească acest lucru pentru a încerca să înlăture controlul asupra acestui proces de către guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri