Partidul Popular European (PPE) a anunțat că o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Anunțul a fost făcut de spaniolul Esteban Gonzalez Pons, vicepreședintele PPE. Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) are 217 parlamentari, din totalul de 751 de eurodeputati.

„Ca sa raspund foarte scurt, noi o sustinem clar. Credem ca abordarea politica trebuie sa stea departe de alegerea procurorului european. Deci, numai gandindu-ne la capacitatea ei tehnica, o sustinem”, a declarat Esteban Gonzalez Pons.

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA revocată din funcție în urma demersului ministrului Justiției, Tudorel Toader, și în baza unei decizii controversate a CCR, concurează pentru poziția de procuror-șef al Parchetului European cu alți doi procurori din Germania și din Franța. Cei trei procurori vor fi audiați în Comisia LIBE, iar la mijlocul lunii martie va urma votul în plenul Parlamentului European pentru desemnarea câștigătorului.

După cum se știe, atât Tudirel Toader (ministrul Justiției), cât și Liviu Pleșoianu, deputat PSD (și viitor candidat la președinția României), au trimis forurilor europene, pe diverse căi, informații negative despre activitatea desfășurată de Laura Codruța Kovesi.

1 COMENTARIU

  1. Succes Codruta! Noi oamenii simpli din Romania te sustinem, nu ca jigodiile PSD-iste care-si apara penalii care-i conduc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =