Caută
Close this search box.

Trump nu este „fericit” cu acordul de securitate a frontierei dar nu închide guvernul

Președintele Donald Trump a menționat marți că își retrage amenințarea închiderii guvernului, chiar dacă nu obține toți banii pe care îi cere pentru construirea unui zid de-a lungul frontierei SUA-Mexic, relatează AFP.

Deși Trump a lăsat loc de interpretare pentru a păstra țara în suspans, el părea că se îndreaptă spre acceptarea unei înțelegeri propuse în Congres care să-i ofere bani semnificativ mai puțini pentru bariera mult mai defăimată. „Nu pot spune că sunt fericit, nu pot spune că sunt încântat”, a spus Trump. Dar el a spus, de asemenea, într-o întâlnire a cabinetului la Casa Albă: „Nu cred că veți vedea o închidere”. El răspundea unei înțelegeri propuse de parlamentarii republicani și democrați pentru a oferi aproape 1,4 miliarde de dolari pentru construcția zidului, precum și alte măsuri de securitate a frontierelor. Suma a fost cu mult mai mică decât cea dorită de Trump de 5,7 miliarde de dolari, dar a fost prezentat ca o înțelegere viabilă pentru a satisface ambele părți și pentru a permite lui Trump să-și retragă amenințarea de a închide vineri marile porțiuni ale guvernului. Trump a spus că va reuși să „adauge” fondurile Congresului, deși el nu a explicat cum.

Parlamentarii, inclusiv din propriul său partid republican, au făcut presiuni asupra lui Trump pentru a lua ceea ce se afla pe masă. Senatorul Richard Shelby, negociatorul republican de top, l-a numit „o afacere destul de bună”.

La sfârșitul zilei de marți, Trump a mulțumit pe Twitter republicanilor pentru munca lor „care se ocupă de stânga radicală privind securitatea frontierelor”. „Nu este o sarcină ușoară, dar zidul este construit și va fi o mare realizare și contribuie la viața și siguranța țării noastre!”, a spus el.

Senatorul democrat, Patrick Leahy, a declarat că compromisul va fi votat și probabil va fi aprobat, pregătit pentru semnarea lui Trump. „Acordul este modul în care va fi scris și va fi depus, bănuiesc, mâine seara”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri