Caută
Close this search box.

Tudorel Toader ar putea fi cercetat disciplinar pentru afronturi aduse avocaturii româneşti

Tudorel Toader

Decanul Baroului Iaşi, avocatul Marius Striblea, susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, membru al Baroului ieşean, ar putea fi cercetat disciplinar pentru ultimele sale „afronturi” la adresa avocaturii româneşti.

Striblea analizează oportunitatea sesizării Comisiei de Disciplină din cadrul Baroului Iaşi în legătură cu ultimele declaraţii făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la adresa avocaţilor, potrivit digi24.

„Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iaşi, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii româneşti, în calitate de Decan al Baroului Iasi voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul Baroului a sesizării Comisiei de Disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ţinând cont de funcţia pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieşiri emoţionale de moment sau reflectă o carenţă în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestaţii în cadrul profesiei de avocat”, a scris decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea, luni, pe Facebook.

Avocaţii din Bucureşti şi din mai multe judeţe au anunţat că declanşează proteste în această săptămână pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Ei au precizat că vor purta banderole albe pe braţ şi au avertizat că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris zilele trecute pe Facebook că înţelege că se aprope alegerile la avocaţi şi că unii dintre ei au intrat în campanie.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri