În pofida antipatiei sale uriașe pentru Laura Codruțaa Kovesi și a evaluării profund negative pe care i-a făcut-o, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost somat de PNL să înceteze definitiv orice opoziție în ceea ce privește candidatura fostei șefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la funcția de procuror-şef al Parchetului European.

„Oricine va milita împotriva acestui proiect şi acestei șanse extrem de mari pe care o are România, de a pune un candidat român în fruntea Parchetului, este împotriva interesului României. În ceea ce ne privește, la nivelul UE, instituțiilor europene, am pornit o companie de susţinere a acestei candidaturi care este o candidatură extrem de importantă pentru România şi care se desfășoară în condiții foarte simple.Candidatul român este în competiție cu un candidat german şi cu un candidat francez. Aici trebuie să avem extrem de multă inteligență, să depunem un efort de lobby foarte mare pentru a susține candidatura, pentru că mecanismul de decizie care presupune atât Consiliul UE pe justiţie, cel care este condus în 6 luni de președinție de Tudorel Toader, participă la decizie, iar ulterior decizia se ia la nivelul Parlamentului European.

Îl somez public pe Tudorel Toader să înceteze orice opoziție în Consiliul Justiție şi Afaceri Interne împotriva candidatului român şi să susţină candidatura candidatului român, care are o șansă foarte mare de a ocupa această poziție extrem de importantă la nivel european”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, conform stiridiaspora.ro.
El a spus că s-a văzut diferența „de la cer la pământ” între evaluarea făcută de ministrul Tudorel Toader Laurei Codruţa Kovesi şi cea făcută de experţi internaționali.
„S-a văzut foarte clar că este o diferență ca de la cer la pământ între criteriile de evaluare politice dictate de Dragnea către Tudorel Toader a fostului procuror şef DNA şi evaluarea făcută de experți extrem de importanți, cum ar fi președintele GRECO, procurori generali din ţări importante, președinți ai Curţilor Constituționale, magistrați de mare prestigiu, această evaluare este total diferită şi arată clar că toate criteriile de evaluare prezentate publicate de Tudorel Toader au fost dictate la partid de Liviu Dragnea”, a adăugat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =