Caută
Close this search box.

Ultimele detalii din Parlamentul European, înainte de audierea Laurei Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi va fi audiată astăzi în Comisia LIBE a Parlamentului European, începând cu ora 16.30, ora României.

”Într-un fel se bâjbâie, fiind vorba despre o instituție nouă. E o decizie bicefală, vine Consiliul cu un nume, Parlamentul cu altul. Dacă sunt nume diferite urmează o negociere și vom vedea care va fi numele care va ajunge în fruntea Parchetului. O să vedem aici că se va lua o decizie despre cum se va lua decizia. În jurul orei 13.00 se va da un vot în Comisia LIBE privind cum se va da decizia. Dacă să voteze ei, membrii comisiei sau să lase decizia la nivelul coordonatorilor. Se întâmplă lucruri extrem de interesante. LIBE are cam două treimi ”putere”, CONT o treime. Audierile înseamnă discuții cu cei trei” a explicat Sabina Iosub.

Candidaţii pentru primul post de procuror-şef european pentru infracţiuni împotriva bugetului Uniunii Europene vor fi audiaţi, marţi, la Bruxelles, în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.

Începând cu ora locală 15:30 (16:30 ora României), în timpul unei audieri publice organizate de LIBE, la care va participa şi Comisia pentru control bugetar (CONT), eurodeputaţii îi vor avea în faţă pe cei trei candidaţi selecţionaţi (în ordine alfabetică), Jean-Francois Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kovesi din România şi Andres Ritter din Germania.

Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri