Caută
Close this search box.

Un fost director MI6 angajat de un mogul român ar fi colectat informații sensibile din Guvern

Un fost director MI6, apropiat al liberal democraților britanici, a folosit ofițeri de informații în rezervă pentru a colecta informații sensibile din surse secrete, din cadrul Guvernului României, pentru a-l ajuta pe un om de afaceri bogat, acuzat de corupție, se arată în documente văzute de Observer, citate de Guardian.

Potrivit sursei citate, firma privată de intelligence aparținând lui John Scarlett, SC Strategy (SCS), pe care o deține împreună cu lodrul Carlile, dezvăluie într-un raport realizat pentru avocații omului de afaceri că a obținut informații de la o serie de ”surse confidențiale” bine plasate în România pe teme sensibile, inclusiv negocieri diplomatice și despre activitățile procurorilor anti-corupție.

The Guardian mai scrie că raportul din 2016 sugerează că angajații SCS s-au bucurat de un grad de acces remarcabil la București și la surse plătite care aveau „cunoștințe directe și complexe” referitoare la „aparatul politic, de securitate și de informații al României”.

Una dintre surse este descrisă ca fiind un oficial ”de nivel foarte înalt” din cadrul administrației prezidențiale. Publicația britanică mai notează că SCS a realizat activitatea de intelligence pentru Alexander Adamescu, descris drept un mogul media și reprezentant al uneia dintre cele mai bogate familii din România.

Potrivit sursei citate, Adamescu așteaptă extrădarea în România din Marea Britanie, după ce procurorii l-au acuzat de dare de mită și spălare de bani. Omul de afaceri a respins acuzațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri