Caută
Close this search box.

Ungaria, cap de pod în Republica Moldova. OTP cumpără o mare bancă

ungaria

Mobiasbancă, o bancă din Republica Moldova deținută de grupul francez Societe Generale, urmează să fie cumpărată de banca maghiară OTP, după un acord preliminar încheiat săptămâna trecută.

În comunicatul de presă emis de Mobiasbancă se arată că „tranzacția urmează să se finalizeze în următoarele luni, sub rezerva obținerii autorizației din partea autorităților corespunzătoare de reglementare bancară, a concurenței și pieței financiare”.

„Adițional, Societe Generale și OTP Bank au semnat un acord de cooperare, care cuprinde prestarea serviciilor reciproce în diverse domenii de activitate (și anume: investiții bancare, piețe de capital, finanțare, gestiunea numerarului și a lichidității).

Ungaria face parte din acest acord de cooperare; Bulgaria și Croația se vor alătura curând. Albania, Serbia și Moldova vor fi parte a acestuia după finalizarea tranzacțiilor”, se mai arată în comunicat.

Guvernul controlat de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc tocmai a primit astăzi sprijin de la Viktor Orban. Aflat sub tirul UE și al SUA pentru presiunea tot mai mare pusă pe opoziție și pe societatea civilă, guvernul lui Plahotniuc a fost lăudat de ministrul de Externe maghiar, Péter Szijjártó, care a atacat UE pentru criticile la adresa Chișinăului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri