Caută
Close this search box.

USR l-a demascat pe un lider PSD Galaţi. 300 de contracte pe bani publici

usr

USR Galaţi prezintă un caz în care un lider al PSD din acest judeţ a beneficiat în ultimii ani de peste 300 de contracte cu bani publici.

Este vorba despre liderul TSD Galaţi, Costel Gafton, care, mână în mână cu primarul PSD al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a făcut sute de afaceri pe bani publici. Extrem de avantajoase, având în vedere că a vândut echipamente la preţuri supra-evaluate de până la 10 ori.

Săptămâna trecută, gălăţenii au aflat chiar de la primarul PSD Ionuţ Pucheanu că acesta a inaugurat o investiţie foarte importantă a municipalităţii: un sistem GPS pentru 30 de maşini ale Poliţiei Locale, care a costat 97.610 lei ( fără TVA). Ce nu a spus primarul PSD Pucheanu este că firma care a furnizat sistemul instalat pe maşinile Poliţiei Locale se numeşte Bussiness Cabu SRL şi aparţine unei membre a Biroului Politic al Organizaţiei Municipale a Tineretului Social Democrat.

Soţul acesteia, Gafton Costel, este preşedinte executiv al TSD Galaţi, fost candidat PSD la alegerile locale din 2016 ( pe loc neeligibil ), actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi SA şi director comercial al SC Business Cabu SRL.

Practic, primarul PSD a prezentat realizarea firmei colegilor de partid. Aşa e în România lui PSDragnea.

Revenind la contractul cu Poliţia Locală: considerăm că modernizarea este un lucru bun însă afirmam că informatizarea trebuie făcută la un preţ corect.

Iată care este problema identificată: preţul de 97.610 lei, adică 20.955,35 euro la cursul din 29 noiembrie 2018 ( data publicării în SEAP a notificării de atribuire la cumpărarea directă ) înseamnă, pentru 30 de maşini, suma de 698,51 euro pentru fiecare maşină de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri