Caută
Close this search box.

„Vestele galbene” ies pe stradă pentru a-l 14-lea weekend consecutiv

Protestele „vestelor galbene” din Franța fac parte dintr-o mișcare umanistă menită să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor din țară, a declarat un demonstrant sâmbătă, apărând pe cei care au ieșit pe străzi pentru cel de-al 14-lea weekend consecutiv, relatează Reuters.

Un sondaj publicat săptămâna aceasta a arătat un declin în sprijinul demonstrațiilor „vestelor galbene”, numite astfel pentru jachetele cu vizibilitate ridicată ale autovehiculelor, care au început în noiembrie cu privire la impozitele pe carburanți și s-au transformat într-o revoltă mai generală împotriva politicienilor și a unui guvern pe care ei îl văd ca fiind fără contact. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați au spus că vor ca protestele să se oprească ocazional.

Au existat conflicte între liderii mișcării de bază, deși unii au subliniat planurile de prelungire a protestelor săptămânale până duminică.

Numărul de protestatari a scăzut de la înălțimi de peste 300.000 la nivel național în noiembrie până la aproximativ 50.000 săptămâna trecută, potrivit estimărilor guvernului. La Paris, protestatarii s-au adunat la punctul de raliu simbolic de la Arc de Triomphe, un punct de izbucnire a ciocnirilor violente cu poliția în primele zile ale protestului, înainte de a porni spre Turnul Eiffel și prin alte străzi majore din Paris. Protestatarii s-au adunat, de asemenea, în sud-vestul orașului Bordeaux și Strasbourg, în timp ce unii protestatari au încercat să blocheze un depozit operat de gigantul Amazon de retail online din Toulouse, în sudul Franței, a raportat BFM Television.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri