• În primul meci al zilei, Simona Halep a trecut fabulos, cu o evoluție de vis, în trei seturi de Karolina Pliskova (nr.5 mondial, cu meri pretenții pentru locul1), scor 6-4, 5-7, 6-4.
  • Mihaela Buzărnescu a cedat mulg prea ușor, aproape fără luptă, în fața Katerinei Siniakova, scor 4-6, 2-6. 
  • Evident, echipa care urma să adune 3 victorii se califica în semifinale, unde va lupta cu Franța. Prin victoria superbă de pe teren străin, România a egalat cea mai bună performanță din istorie, după 46 de ani (!), semifinala din 1973.

Iar partida decisivă a fost una de scris în manualele de istorie a tenisului și a sportului:

Begu/Niculescu-Siniakova/Krejcikova 6-7(2), 6-4, 6-4

În setul 5 al partidei a 5-a, fetele noastre joacă EXCEPȚIONAL și ajung la 3-1, adică la 3 game-uri de istorie. Urmează 3-2 și 4-2 păentru Irina Begu și Monica Niculescu.

În continuare, totul este de neimaginat: 4-3, Game Cehia: Meciul capătă accente dramatice. România a ajuns rapid la 30-15, dar serviciul tare al Barborei Krejcikova a fost motorul revenirii. 4-4, Break Cehia: Punct incredibil reușit de Siniakova la minge de break! Un forehand scurt în cross care atinge milimetric linia de margine. 5-4, Break România: Siniakova nu izbutește să pună primul serviciul în teren, iar vulnerabilitatea îi este pedepsită. România servește pentru semifinalele Fed Cup! Și apoi … victorie !!! 6-4 în setul decisiv !!!

România-Cehia 3-2, scor final. Două puncte a cucerit Simona Halep, la simplu, iar punctul al treilea a venit de la Irina Begu și Monica Niculescu, la dublu, care au învins perechea nr.1 WTA, la ea acasă! Bravo, fetelor ! Succes mai departe, spre noi victorii și cucerirea FED CUP!

România va întâlni Franța în semifinalele Fed Cup. Meciul se va juca în Franța în perioada 20-21 aprilie.