Caută
Close this search box.

Vietnam: Securitate maximă înainte de vizita lui Kim Jong-un și cel de-al doilea summit Trump-Kim

Liderul nord-coreean va efectua în curând o vizită oficială în Vietnam, a declarat sâmbătă Hanoi că a îmbunătățit securitatea frontierei chineze unde Kim este așteptat să treacă cu trenul înainte de summit-ul său cu președintele american Donald Trump de săptămâna viitoare, relatează AFP.

Vietnamul se pregătește în grabă pentru un al doilea summit între Trump și Kim în perioada 27-28 februarie în Hanoi și surse au declarat că liderul nord-coreean probabil va ajunge înainte de întâlnire pentru o vizită oficială și pentru a vizita zone industriale. „Kim Jong-un va efectua o vizită oficială în Vietnam în zilele următoare”, a declarat sâmbătă ministrul de externe al Vietnamului într-o postare de pe pagina sa de pe Facebook, fără a oferi date.

Phenianul nu a confirmat încă summit-ul cu Trump și continuă să păstreze în mod obișnuit planurile de călătorie ale lui Kim în secret. Mai multe surse au declarat pentru AFP că Kim va sosi în Vietnam cu trenul înainte de summit, oprindu-se la gara Dong Dang din apropierea graniței cu China și va fi condus la Hanoi cu mașina 170 de kilometri.

Vietnamul a anunțat vineri mișcarea fără precedent de închidere a rutei de cale ferată de la stația Hanoi pe 26 februarie, între orele 6:00 și 14:00, a informat presa de stat, sugerând că Kim ar putea călători între acele ore. Soldații au fost transferați la gara Dong Dang sâmbătă și de-a lungul drumului spre Hanoi, potrivit reporterilor AFP de la fața locului, care au văzut mai multe vehicule militare și echipamente de comunicații în zonă. „Facem verificări de securitate de la Dong Dang la Hanoi și trebuie să terminăm până pe 24 februarie. Lucrăm la ordinele pentru sosirea unei importante delegații”, a declarat un soldat pentru AFP, solicitând anonimatul. Personalul de securitate a încercat să împiedice pe cineva să facă fotografii și videoclipuri în zonă, iar soldații au verificat pe toți cei care au intrat în stația Dong Dang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri