Caută
Close this search box.

Accidente trase la indigo? Anchetatorii etiopieni au găsit în epava avionului prăbușit o piesă cu o configurație similară avionului Lion Air

Anchetatorii au găsit o bucată de stabilizator în rămășițele avionului etiopian cu setul de decupări într-o poziție neobișnuită similară cu cea a unui avion Lion Air care s-a prăbușit anul trecut, au spus două surse familiare cu problema, relatează AFP.

Administrația federală a aviației americane (FAA) a anunțat, miercuri, informații promițătoare despre prăbușirea avionului din Etiopia, care a ucis toți cei 157 de oameni aflați la bord, iar datele recent rafinate despre căile sale de zbor au indicat unele asemănări cu dezastrul Lion Air. Ambele accidente au implicat avioane Boeing Co 737 MAX. FAA și alte autorități mondiale de reglementare au pus la sol bazele flotei după accidentul din Etiopia. FAA nu a emis public detalii despre constatările sale din epava avionului etiopian.

Poziția de decupare a stabilizatorului, care mișcă coada orizontală a jetului, ar putea determina dacă acesta a fost sau nu setat în jos pentru o prăbușire abruptă. Cele două surse, care au refuzat să fie numite, au declarat că o parte a unui stabilizator găsit în epava etiopiană se afla într-o poziție neobișnuită similară avionului Lion Air.

Unele organizații media, inclusiv Bloomberg, au raportat mai devreme descoperirea unei părți a stabilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri