Caută
Close this search box.

Actorii Teatrului Național din Cluj s-au solidarizat cu magistrații. Marius Manole va protesta alături de colegii de la Naţionalul bucureştean

Marius Manole

Actorii Teatrului Național din Cluj Napoca au ieşit în faţa clădirii sâmbătă seara, chiar înainte de spectacolul cu piesa „Ţiganiada”, în semn de solidaritate cu magistraţii.

Purtând banderole albe, actorii clujeni se alătură colegilor de la București, care protestează împotriva OUG 7.

Este vorba despre o acțiune de susținere a magistraților care au protestat întreagă săptămână și vor ca justiţia să nu fie afectată de decizii politice.

Artiștii au afişat mesaje prin care și-au exprimat solidaritatea cu procurorii și judecătorii, dar și susținerea pentru o justiție independentă.

„Vrem o justiție independentă”, „Susținem protestul magistraților” sau „Respectul pentru justiție nu e opțional”, potrivit Mediafax.

Actorul Ionuț Caras a declarat că, prin protestul organizat, actorii clujeni au vrut să atragă atenția asupra „derapajelor din România”.

„Avem impresia că ne îndreptăm spre o mare prăpastie. Misiunea actorilor sau a artiștilor dintr-un oraș nu e doar aceea de a aduce buna dispoziție sau de a fi niște simpli entertaineri, ci cred că au datoria și de a semnala problemele care se întâlnesc în societatea în care trăiesc. Credem că și acesta este scopul teatrului”, a spus Caras.

Manifestarea a durat 10 minute și nu a afectat desfășurarea spectacolului.

Marius Manole va protesta alături de colegii de la Teatrul Naţional

„Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras.

Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul actorului.

„Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus Marius Manole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri