Caută
Close this search box.

Acuzaţii uluitoare de malpraxis la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi: „Tratamentul dat i-a necrozat piciorul”

Acuzaţii de malpraxis au fost aduse la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Fiica şi nepoata unui bărbat de 81 de ani care a murit luna trecută îi acuză pe medici pentru decesul acestuia.

Totul a început pe 3 ianuarie, când, după mai multe investigaţii la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi, bătrânul a fost internat cu dureri la genunchiul stâng. Diagnosticul stabilit: tromboză venoasă profundă.

„Pe data de 5 ianuarie, m-am prezentat la spital, am văzut că starea lui nu este bună, analizele erau schimbate în rău faţă de cele de la internare. Febra i-a crescut foarte mult în ultima perioadă. Tratamentul dat atunci i-a necrozat piciorul, iar medicii au fost nevoiţi să i-l amputeze. Familia a cerut părerea altui medic, care a confirmat că singura soluţie era amputarea piciorului de la nivelul coapsei, dar care a dat şi un alt diagnostic”, a spus Corina Muscă, fiica pacientului.

„Mi-a spus care este diagnosticul real, că el suspectează o ischemie pe aorta femurală, care într-adevăr a fost şi diagnosticul real”, a mai spus ea.

Timp de o lună cât a stat internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, pacientului i-au fost schimbat două diagnostice, i-a fost amputat piciorul şi s-a ales în cele din urmă şi cu o pneumoie, pe care conform analizelor nu o avea atunci când a fost internat.

„Pe data de 2 februarie a decedat, cauza decesului fiind, conform certificatului, bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie”, a mai spus fiica bătrânului.

Rudele au depus plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

„În urma sesizării primite polişiştii ieşeni efectuează cercetări în cazul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a spus Ioana Buștiuc, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

„Se numeşte anchetă disciplinară, fiindcă noi practic ce facem la Colegiu facem anchetă disciplinară, ne uităm dacă ceea ce s-a întâmplat respectă sau nu respectă codul deontologic, codul de deontologie medicală”, a spus Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor Iași.

Ancheta trebuie să stabilească acum cine se face vinovat de moartea bărbatului de 81 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri