A început campania pentru Europarlamentare și asta a observat-o și fostul lider PSD, Adrian Năstase. Acesta l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, despre care susține că nu este echidistant în relația cu Parlamentul.

”In conditiile in care presedintele Romaniei trebuie sa fie echidistant pentru a putea fi un mediator corect, relatia cu Parlamentul nu trebuie sa fie marcata de subiectivitate. De aceea, presedintele nu poate tine partea niciunuia din partidele parlamentare.

Iata un exemplu din perioada interbelica. La 9 Mai 1935, Regele Carol al II-lea a conferit semnul onorific „Vulturul Romaniei” pentru Senatorii si Deputatii Romaniei. Fara sa deosebeasca intre ei.

Decretul regal a fost pus in aplicare de catre presedintele Consiliului de ministri, Gh. Tatarascu.

Din pacate, in ultima perioada, nu mai sunt respectate nici macar aparentele. Presedintele Romaniei functioneaza ca sef de campanie. Credibilitatea sa si capacitatea sa de a dialoga cu celelalte partide a ajuns la cote minime. In plus, el blocheaza, sistematic, activitatea Parlamentului.

Care ar fi solutia? Trebuie schimbat regimul constitutional (transformat in prezidential/parlamentar) sau trebuie schimbata persoana?”, a scris Adrian Năstase pe blog, citat de capital.ro.

150 Vizualizări

2 COMENTARII

  1. tu vorbesti CELE MAI MARI TUNURI SAU DAT IN TIMPUL GUVERNARI TALE ….ratat inpuscat de toata minunea ; CHIAR NU ITI ESTE RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here