Caută
Close this search box.

Alegerile din Coreea de Nord: Prezență la vot de 99,99% și o victorie a candidaților unici de 100%

Prezența la vot la alegerile unice din Coreea de Nord a atins 99,99 la sută în acest an, potrivit presei de stat, depășind vechiul record de 99,97 al ultimelor alegeri, relatează AFP.

Cu cifre de participare pe care democrațiile occidentale nu le-ar realiza niciodată, milioane de nord-coreeni se îndreaptă spre secțiile de vot la nivel național la fiecare cinci ani pentru a alege legislativul cunoscut sub numele de Adunarea Supremă a Poporului. Cu toate acestea, cu un singur nume aprobat pe fiecare buletin de vot în țara izolată, care este condusă cu o mână de fier de către Partidul Muncitorilor lui Kim Jong-un, rezultatul nu este niciodată îndoielnic.

Participarea în acest an a scăzut cu puțin sub 100%, deoarece cei „din străinătate sau cei care lucrează în oceane” nu au putut participa, a anunțat agenția oficială de știri KCNA. Ca și în 2014, rezultatele pentru alegerile la nivel național desfășurate la sfârșit de săptămână au fost de 100% în favoarea tuturor candidaților numiți. „Toți alegătorii au participat ca un tot întreg la alegerile pentru întărirea puterii poporului nostru”, a spus KCNA, citând un raport emis de Comisia Electorală Centrală. „Sută la sută dintre aceștia și-au exprimat buletinele de vot pentru candidații de deputat în Adunarea Supremă a Poporului înregistrați în circumscripțiile relevante”, a adăugat acesta.

O listă detaliată a celor 687 de candidați nu a fost disponibilă imediat. Dar sora mai mică a liderului Kim și a apropiatului Kim Yo-jong a fost printre nou-aleși, conform agenției de știri Yonhap din Sud, citând mass-media de stat din Phenian.

Criticii spun că alegerile din Nord – cu absența totală a concurenței electorale – este în mare măsură un ritual politic pentru a permite autorităților să ceară un mandat din partea oamenilor, consolidând în același timp loialitatea față de guvern și unitatea socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri