Caută
Close this search box.

ALERTĂ în Franța. Un jihadist a înjunghiat doi jandarmi și a creat panică în rândul populației

Un deţinut radicalizat a înjunghiat doi gardieni marţi în Franţa, rănindu-i grav, după care s-a ascuns în unitatea pentru viaţă familială din închisoarea ultrasecurizată din Alençon (vest),

La locul incidentului au fost deplasate de urgenţă echipele regionale de intervenţie şi securitate (Eris) din Rennes şi ale RAID, unitatea de elită a poliţie franceze, iar secţia antiteroristă a parchetului din Paris s-a sesizat din oficiu.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 08.45 GMT, deţinutul Michaël C. a atacat doi gardieni cu un cuţit din ceramică, a informat conducerea administraţiei penitenciare.

Gardienii, grav răniţi la faţă şi la torace, au fost spitalizaţi, dar vieţile lor nu sunt în pericol, a declarat Alassanne Sall, reprezentantul sindicatului FO. El a denunţat ‘un atac terorist’, precizând că deţinutul ‘radicalizat’ a strigat ‘Allah Akbar’ atunci când şi-a agresat supraveghetorii.

Deţinutul, în vârstă de 27 de ani, este considerat ca fiind ‘radicalizat în închisoare’, dar nu era încarcerat în secţiunea destinată acestui tip de deţinuţi, deschisă în septembrie.

După atac, deţinutul s-a ascuns ‘cu soţia sa’ în unitatea pentru viaţă familială, potrivit unui comunicat emis la prânz de Ministerul Justiţiei

Bărbatul, convertit la islam în 2010, ispăşea o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru răpire de persoane, sechestrare urmată de moartea victimei şi furt armat, plus încă un an de detenţie pentru apologie publică a terorismului.

El a fost condamnat, împreună cu un complice, în decembrie 2015 pentru sechestrarea şi strangularea unui bărbat de 89 de ani în 2012.

În noiembrie 2015, pe când era încarcerat la Mulhouse în aşteptarea judecării recursului, Michaël C. a fost condamnat la un de detenţie pentru că le-a cerut colegilor săi de celulă să ‘reconstituie’, în curtea închisorii, atacul terorist din 13 noiembrie 2013 de la sala de concerte Bataclan din Paris, când au fost ucise 90 de persoane. ‘După Paris, aş fi continuat în provincie’, i-ar fi spus el unui alt deţinut, conform declaraţiilor raportate de gardieni.

Sursa: Agerpres

Un răspuns

  1. Cretinul a actionat in inchisoare ultrasecurizata, dar populatia intra in panica. Ori francezii din localitatea respectiva sunt niste kkciosi, ori titlul este unul de doi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri