Caută
Close this search box.

Alin Chirilă: „Activitatea pe care am desfășurat-o în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost remarcată de toți partenerii noștri europeni“

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a găzduit deja peste 650 de reuniuni, atât în țară, cât și la Bruxelles, iar bilanțul este mai mult decât lăudabil: s-a obținut finalizarea negocierilor pe 67 de dosare cu impact major la nivelul Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că Guvernul României a obținut, în doar două luni, consensul pe un număr mai mare de teme europene decât au obținut în șase luni alte guverne care au deținut președinția rotativă. Printre reuniunile care au avut loc recent se numără și reuniunea grupului de experţi din cadrul Oficiului European pentru Selecţia Personalului, organizată în perioada 11-12 martie de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La eveniment au participat numeroși delegați ai statelor membre, ai Comisiei Europene și ai Oficiului European pentru Selecţia Personalului, alături de reprezentanți ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Tematicile abordate sunt unele importante și pentru români, având în vedere interesul crescut pentru a lucra în cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Anual, sunt selectați 1.500 – 2.000 de candidați din toate statele membre din rândul celor 60.000 – 70.000 de aplicanți.

Pentru a eficientiza acest proces, în cadrul reuniunii , au fost prezentate inclusiv procedurile de recrutare dezvoltate de diferite organizaţii de la nivelul Uniunii Europene. Prezent la eveniment, Virgil-Alin Chirilă, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a subliniat că românii au de ce să fie mândri, țara noastră fiind felicitată pentru modul excepțional în care a gestionat reuniunile din cadrul mandatului.

„Activitatea desfășurată în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene arată atașamentul puternic al Guvernului României față de proiectul european și a fost remarcată de către partenerii noștri europeni cu ocazia tuturor întâlnirilor pe care le-am găzduit în această perioadă. Suntem determinați de a continua în același ritm, pentru a facilita obținerea rezultatelor așteptate în domeniile coordonate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de instituțiile subordonate pe durata celor șase luni de mandat“, a declarat Virgil-Alin Chirilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri