Oficiali guvernamentali olandezi și australieni și-au întâlnit omologii ruși pentru a discuta cine este responsabil pentru doborârea din 2014 a zborului Malaysian Airlines 17, a declarat miercuri ministrul olandez de externe, Stef Blok, relatează Reuters.

Toți cei 298 de pasageri aflați la bord au fost uciși când avionul, pe drumul de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât peste teritoriul deținut de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Aproape două treimi dintre morți erau olandezi.

„Prima întâlnire trilaterală a avut loc recent”, a declarat Blok reporterilor din Sydney. „Nu putem intra în conținutul procesului, deoarece confidențialitatea este vitală aici, dar pot spune acest lucru – rămânem angajați să obținem adevărul, justiția și răspunderea”.

În mai 2018, cele două guverne au declarat că vor menține responsabilitatea Rusiei, după ce anchetatorii au urmărit sistemul de rachete „Buk” despre care au spus că ar fi fost folosit pentru a-l aduce de la brigada de luptă antiaeriene 53, cu sediul în orașul rusesc Kursk. La vremea respectivă, președintele Vladimir Putin a răspuns că avionul nu a fost doborât de o rachetă rusească.

Australia a declarat că va căuta daune financiare nespecificate pentru familiile celor 38 de cetățeni uciși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =