Caută
Close this search box.

Atac cu bombă în Afganistan. Cel puțin 16 persoane au fost ucise

Sinucigași cu bombă și un bărbat înarmat au atacat miercuri un oficiu al unei companii afgane de construcții din orașul Jalalabad, a declarat un oficial provincial, informează Reuters.

Atacul a început atunci când doi atentatori sinucigași au declanșat explozibilul în afara biroului companiei, iar ofițerii au deschis focul, a declarat Ataullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar. Pe lângă cei 16 morți de la companie, inclusiv mai mulți dintre gardienii săi, au fost uciși cinci atacatori – cei doi atacatori cu bombe și trei persoane înarmate, a spus el. Nu a existat nici o pretenție imediată de responsabilitate.

Jalalabad este capitala provinciei Nangarhar, care se află la granița cu Pakistanul. A devenit principala cetate din Afganistan a Statului Islamic, care a devenit una dintre cele mai periculoase grupuri militante din Afganistan, de când a apărut la începutul anului 2015.

Sohrab Qaderi, membru al consiliului provincial din Nangarhar, a declarat că patru angajați ai companiei au fost duși la spital și erau în stare critică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri