Sinucigași cu bombă și un bărbat înarmat au atacat miercuri un oficiu al unei companii afgane de construcții din orașul Jalalabad, a declarat un oficial provincial, informează Reuters.

Atacul a început atunci când doi atentatori sinucigași au declanșat explozibilul în afara biroului companiei, iar ofițerii au deschis focul, a declarat Ataullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar. Pe lângă cei 16 morți de la companie, inclusiv mai mulți dintre gardienii săi, au fost uciși cinci atacatori – cei doi atacatori cu bombe și trei persoane înarmate, a spus el. Nu a existat nici o pretenție imediată de responsabilitate.

Jalalabad este capitala provinciei Nangarhar, care se află la granița cu Pakistanul. A devenit principala cetate din Afganistan a Statului Islamic, care a devenit una dintre cele mai periculoase grupuri militante din Afganistan, de când a apărut la începutul anului 2015.

Sohrab Qaderi, membru al consiliului provincial din Nangarhar, a declarat că patru angajați ai companiei au fost duși la spital și erau în stare critică.

61 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =