Caută
Close this search box.

Atac palestinian în Cisiordania: Un israelian a fost împușcat mortal

Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite în urma unui atac palestinian de duminică în Cisiordania ocupată, a declarat Israel Radio citat de Reuters.

Incidentul a început când un palestinian a smuls o armă de la un israelian într-o intersecție lângă așezarea evreiască Ariel și apoi l-a împușcat, a declarat televiziunea Channel 13. Atacatorul a împușcat apoi un alt israelian, i-a furat mașina a fugit și a deschis focul la o stație de autobuz într-o altă joncțiune, rănind un al treilea israelian, a spus raportul. Într-o declarație, militarii israelieni au declarat că au avut loc împușcături la intersecțiile Ariel și Gitai, iar trupele sunt în căutarea atacatorului.

Israel Radio a declarat că o persoană a fost împușcată mortal, iar alți doi au fost răniți în acest atac, unul fiind grav rănit.

Palestinienii, mulți dintre aceștia acționând individual fără a face parte din asociații cunoscute cu grupuri militare, au efectuat un val de atacuri în Cisiordania la sfârșitul anului 2015 și 2016, dar frecvența unor astfel de incidente a scăzut de atunci.

Israelul a capturat Cisiordania în războiul din Orientul Mijlociu din 1967. Palestinienii încearcă să înființeze acolo și în Fâșia Gaza, condusă de Hamas, un stat cu capitala în Ierusalimul de Est. Convorbirile de pace israeliano-palestiniene s-au prăbușit în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri