Caută
Close this search box.

Atenţie când aruncaţi mucurile de ţigări pe stradă! Poliţiştii sub acoperire dau amenzi mari

gunoaie

Poliţişti locali de la sectorul 3 sunt trimişi de primar să patruleze îmbrăcaţi civil, ca să îi prindă în flagrant pe cei ce lasă pe trotuare mucuri de ţigară şi mizerie de la câinii pe care îi scot la plimbare. Amenzile ajung la 5.000 de lei.

Una dintre „victimele” poliţiştilor locali sub acoperire este un tânăr amendat pe motiv că ar fi aruncat pe trotuar chiştocul unei ţigări.

Omul pretinde însă că a azvârlit ţigara într-o găleată cu apă, folosită pe post de scrumieră de angajaţii unui fast-food.

Ionuţ Niţu, bărbatul amendat, reclamă un abuz:

La intrarea în metrou, m-am oprit pentru a termina ţigara. Fiind orientat către găleata respectivă, am lăsat ţigara aici, pentru a se stinge, imediat am fost abordat de poliţişti”.

Un poliţist local de la Sectorul 3, îmbrăcat în haine civile, l-a filmat şi l-a fotografiat pe tânăr, apoi i-a cerut actele şi l-a amendat cu 2.000 de lei. Un abuz, susţine omul, potrivit Digi24, pentru că el nu aruncase ţigara pe asfalt. La fel, spune el, au procedat şi alţii, care nu au fost însă penalizaţi.

Primarul Sectorului 3 îl îndeamnă să conteste procesul verbal dacă se simte nedreptăţit. Şi explică: a apelat la agenţi sub acoperire tocmai ca să îi poată sancţiona mai uşor pe cei care aruncă ţigări unde apucă sau nu strâng mizeria lăsată în urmă de câinii de companie.

„Unii cetăţeni s-au învăţat să se uite de poliţie, să se asigure că nu-i poliţist în zonă, ca să poată arunca lejer. Şi atunci am stabilit că avem echipaje în uniformă şi de asemenea echipaje în civil.”, spune Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri