Caută
Close this search box.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu: ”15.000 de cetățeni au semnat o petiţie”

ciorbea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în privința situației de la Metrorex, apărută în presă, legată de posibile defecțiuni la materialul rulant și viitoarea instalare a panourilor de siguranță în stații. 

Confirm unui comunicat, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică.

Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de faptul că 15.000 de cetățeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranță sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată și sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului.

Pe de altă parte, conform unor relatări din presă, ar fi fost semnalate nereguli și în ceea ce privește siguranța călătorilor care folosesc metroul. Potrivit unor publicații, „angajații Metrorex descoperă zilnic conductori defecţi, care provoacă scurtcircuite, cablurile electrice cedează săptămânal, iar avariile pot pune în pericol mii de vieţi”. Unul dintre angajați a mărturisit că: „Cele mai grave apar la bieletele antiroliu. Asta ţine instalaţia electrică. Poate duce şi la deraierea trenului”.” – se mai arată în comunicatul de presă al Avocatului Poporului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri