Caută
Close this search box.

Bianca Andreescu o răpune şi pe Svitolina şi ajunge în finală la Indian Wells

Bianca Andreescu

La numai 18 ani, Bianca Andreescu este în finală la Indian Wells, după un meci nebun cu Elina Svitolina: 6-3, 2-6, 6-4.

Canadiana de origine română a învins-o pe Svitolina în semifinale, la Indian Wells, după o partidă senzaţională care a durat peste două ore, confirmând forma extraordinară în care se află anul acesta: 21 de victorii în 24 de meciuri la simplu.

FOTO: WTA Tennis

Înainte de a o întâlni în semifinale, Elina Svitolina a avut numai cuvinte de laudă pentru Bianca:

„Joacă un tenis foarte bun. Cred că se mișcă bine pe teren și că trebuie să fiu pregătită pentru orice. Încă nu am văzut nimic din potențialul ei.

Atunci când ai 18 ani și joci împotriva adversarelor de top la turneele majore nu ai nimic de pierdut. Ea pare să aibă mentalitatea corectă. Eu voi încerca să joc cât pot de bine în semifinală”, a declarat Svitolina la conferința de presă.

Bianca Andreescu a trimis-o acasă pe Muguruza şi e în semifinale la Indian Wells. La ce oră va juca cu Svitolina

Şi exact aşa au stat lucrurile. În primul set, canadiana de origine română s-a mişcat extraordinar în teren şi a surprins-o deseori pe adversara sa din Ucraina. Deşi a avut mai multe greşeli neforţate, Andreescu a punctat la lovituri câştigătoare. Setul al doilea i-a revenit ucrainencei, care a trimis meciul în decisiv.

Setul al treilea a fost şi cel mai disputat, cu un scor strâns, cu răsturnări de situaţie, însă Bianca a reuşit în cele din urmă, să o îngenuncheze pe Svitolina, dovedind maturitate şi talent.

Deşi joacă pentru Canada, acolo unde trăieşte, Bianca Andreescu este foarte iubită în România.

„Wow, e incredibil, sunt uluită. Nu credeam să mi se întâmple asta din România. Să fiu atât de iubită de români. Jumate dintre încurajări le primesc din România, iar jumătatea cealaltă, din Canada.

Românii sunt însă mai pasionaţi de tenis şi mai pătimaşi. Căldura lor se simte mai mult. Pentru mine e minunat să am două ţări alături de mine”, spunea Bianca pentru Adevărul, acum două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri