Caută
Close this search box.

Bilanțul morților exploziei de la fabrica chimică din China a crescut la 64, un bărbat a fost salvat după 40 de ore de la incident

Bilanțul morților în urma exploziei la o fabrică chimică din China a crescut sâmbătă la 64, dar salvatorii au găsit un supraviețuitor printre duzinele de victime care încă lipsesc în resturile unuia dintre cele mai grave accidente industriale din țară în ultimii ani, relatează AFP.

Explozia de joi din orașul estic Yancheng a rănit sute de oameni și a aplatizat un parc industrial. Biroul local de pompieri a găsit, în zorii zilei de sâmbătă, un bărbat în vârstă de 40 de ani în molozul uzinei chimice distruse, potrivit unei declarații pe contul oficial Weibo al guvernului orașului. El a fost dus la spital pentru tratament, afirma declarația, fără a oferi detalii suplimentare despre starea lui sau despre alte leziuni.

Salvatorii caută 28 de persoane care sunt încă dispărute, a declarat primarul din Yancheng, Cao Lubao, în declarație. „Identitatea morților și celor lipsă sunt confirmate prin interviuri cu membrii familiei, vizite la domiciliu și teste ADN”, a spus Cao. Mai mult de 600 de persoane au primit tratament medical ca urmare a exploziei, potrivit guvernului orașului. Printre aceștia, 21 sunt într-o stare gravă și 73 sunt grav răniți, se arăta în declarație.

Explozia a ruinat mai multe clădiri din parcul industrial și a provocat un incendiu uriaș care a izbucnit în timpul nopții, în timp ce salvatorii s-au luptat pentru a găsi supraviețuitori în resturile fabricii. Sute de salvatori au fost expediați la scena exploziei, au spus autoritățile locale, iar aproximativ 4.000 de oameni au fost evacuați de la locul exploziei.

Forța exploziei – care a fost atât de puternică încât a provocat un mic cutremur – a spart geamurile și a distrus ușile metalice de garaj ale clădirilor, chiar și la patru km de fabrică. Locuitorii din apropiere – mulți dintre ei în vârstă – au fost văzuți măturând sticla și în unele cazuri par să fi abandonat casele în întregime. Guvernul orașului a declarat că aproximativ 89 de case au fost deteriorate dincolo de reparațiile necesare și familiile au fost relocate după demolarea acestor structuri. Guvernul a afirmat că repararea ușilor și ferestrelor a fost făcută și în 10 clădiri școlare din apropiere, astfel încât toate școlile din zonă să poată relua cursurile luni. Autoritățile locale care investighează cauza accidentului au declarat că un număr nespecificat de persoane au fost luate în custodia poliției vineri.

Instalația implicată în explozie a aparținut firmei Tianjiayi Chemical, o firmă cu 195 de angajați înființată în 2007, care produce în principal materii prime chimice, inclusiv anisol, un compus foarte inflamabil. Tianjiayi Chemical are o istorie de încălcare a reglementărilor de mediu, în conformitate cu înregistrările online din mediul orașului Yancheng și biroul de ecologie. În 2015 și 2017, compania a fost amendată pentru încălcarea normelor privind gestionarea deșeurilor solide și a apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri