Caută
Close this search box.

Bilanțul victimelor masacrului din Noua Zeelandă se ridică la 50. Autoritățile încep predarea acestora pentru înmormântare

Corpurile unor victime ale atacurilor de moscheile din Noua Zeelandă vor fi predate duminică celor dragi pentru înmormântare, a declarat premierul Jacinda Ardern, bilanțul victimelor a crescut deja la 50 după ce poliția a descoperit un alt cadavru, relatează Reuters.

Australianul Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, suspect care susține supremația albilor, a fost acuzat sâmbătă de crimă. Tarrant a fost arestat preventiv fără o plângere și trebuie să revină în instanță pe 5 aprilie, unde probabil să va confrunta cu mai multe acuzații.

Atentatul de vineri, pe care Ardern l-a numit un act terorist, a fost cel mai grav masacru în masă pe timp de pace din Noua Zeelandă și a ridicat nivelul de amenințare la adresa securității la cel mai înalt nivel. Imaginea atacului asupra unei moschei din orașul Christchurch a fost difuzată în direct pe Facebook, iar un „manifest” care denunță imigranții ca „invadatori” a fost, de asemenea, postat online prin intermediul unor linkuri către conturi de socializare conexe.

În Islam este obișnuit ca morții să fie îngropați în 24 de ore, dar cadavrele nu au fost eliberate din cauza anchetei, a spus poliția. Arden a spus că victimele vor fi predate familiilor de duminică seara. „Cu toate acestea, este posibil să fie un număr mic pentru început”, a declarat ea într-un briefing media, adăugând că toate ar trebui returnate până miercuri.

Mormane mari de flori au fost așezate în locurile apropiate de moschei și trecătorii tuturor credințelor s-au oprit să aducă omagiu victimelor. Ardern a declarat că poliția va fi trimisă în toate moscheile în timp ce acestea sunt deschise.

Comisarul de poliție, Mike Bush, a declarat că trupul celei de-a 50-a victime a fost găsit la moscheea Al Noor, unde mai mult de 40 de persoane au murit după ce un pistolar a intrat și a împușcat oamenii din moschee cu o pușcă semi-automată de capacitate mare. Poliția a lovit vehiculul suspectului și l-a arestat când a plecat de la a doua moschee din suburbia Linwood. Bush a spus că omul a fost reținut la 36 de minute după ce poliția a fost avertizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri