Caută
Close this search box.

Ce întrebare ar adresa Băsescu românilor la referendum: N-aș risca pe chestiuni de justiție

traian băsescu

Traian Băsescu a declarat că, dacă ar fi la Cotroceni, nu ar risca „pe chestiuni de justiție și nici pe celebra întrebare cu fără penali în funcții publice”.

„Construcțiile care nu se bazează pe Constituție și lege sunt destinate să se prăbușeascăDe ce? Pentru că omul, tot asta ne spune Constituția, că își dobândește drepturile imediat după ce și-a executat sentința. Construcțiile care nu se bazează pe Constituție și lege sunt destinate să se prăbușească.”, a comentat Băsescu, la Realitatea TV.

„Cum să riști când știi că CCR îți dă în cap cu cărticica asta (Constituția-n.r.)?”

Băsescu a spus că, dacă ar fi în locul președintelui, ar reveni la întrebarea referitoare la un parlament cu 300 de aleși:

„Aș rămâne pe cifra de 300. Vreți ca parlamentul Românie să aibă 100 de senatori și 200 de deputați. Asta nu mai implică modificarea Constituției. Un astfel de referendum sunt convins că ar trece. (…) Pun mâna în foc ca s-ar face cvorumul ca referendumul să treacă”, a spus Băsescu, citat de hotnews.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că este aproape hotărât să convoace un referendum pe justiţie pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri