Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să răspundă explicit la întrebarea repetată a ziariștilor despre o posibilă OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, dar a dat de înțeles că nu va promova ordonanța. El a explicat joi într-o declarație că există deja în Parlament proiecte pentru modificarea celor două coduri.

”Dacă vorbiți de codurile în vigoare, dacă vorbiți de punerea de acord cu deciziile CCR, dați timpul înapoi și aflați răspunsul. Mai departe întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”.

Întrebat despre ordonanța de urgență pentru completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, Toader a spus că el a făcut proiectul de OUG, dar decizia îi aparține premierului Dăncilă: ”Am spus că la minister acest draft de OUG e făcut. Da, l-am înaintat decidenților. Decizia privind oportunitatea adoptării nu mai este în zona mea”, arată G4Media.

G4Media.ro a explicat de ce Liviu Dragnea îl presează pe Tudorel Toader să adopte cele două OUG-uri (pentru modificarea codurilor penale și pentru rezolvarea situației completurilor de 5): reducerea termenelor de prescripție (Dragnea ar scăpa de dosarul angajărilor fictive), eliminarea probelor obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) din dosarul Tel Drum și redeschiderea dosarului Referendumul (finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare, iar redeschiderea ar echivala cu faptul că liderul PSD nu ar mai avea cazier și ar putea fi inclusiv premier).

Săptămâna trecută, Florin Iordache l-a amenințat pe Tudorel Toader cu demiterea și i-a trasat o sarcină clară: OUG pe coduri și pe completele de 5 judecători.

26 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =