Caută
Close this search box.

Chris Terheş a fost eliberat de Biserica Greco-Catolică din exercițiul funcțiilor sacerdotale

chris terheş

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea anunţă că a decis ca ”părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale”. Este vorba despre Chris Terheș, proaspăt prezentat de PSD drept candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Episcopia de Oradea anunță că ”se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva”, informează G4Media.

Comunicatul integral:

În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheș de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări:

Conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale.

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva.

Opțiunea politică a părintelui nu reprezintă poziția oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertății personale a părintelui.

Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toți oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul și buna înțelegere între oameni de credințe și opinii diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri