Caută
Close this search box.

Cioloş îi dă replica lui Dragnea. „Liviule, nu ţin poveştile astea cu care te plimbi de câţiva ani”

cioloș

Dacian Cioloş i-a dat replica liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a acuzat de tactici securiste. Liderul PLUS i-a transmis că ”nu ţin poveştile astea” şi i-a cerut să arate românilor ”unde e bunăstarea aia pe care o promiteau în 2016. cu carioca pe tablă, frumos desenată”.

„Liviule, nu ţin poveştile astea cu care te plimbi prin presă de câţiva ani de zile, povestea cu servicii e tot scoasă de la naftalină, o dată la 2-3 ani, prima dată când eram candidat pentru poziţia de comisar european, pe care unii din PSD o voiau această poziţie pentru Adrian Severin şi atunci au început să plimbe pe holurile Parlamentului European povestea asta cu servicii de informaţii. Nu a ţinut, PE m-a votat.

Mai încolo, când am devenit premier, după ce nu i-a convenit dlui Dragnea ce am făcut noi la guvernare, pentru că îi încurcam socotelile, a reînceput povestea cu străinii, dar de data asta s-a dus pe alt brand – Soros. Acum reia povestea cu ba Securitate, ba naţionalism, ba servicii de informaţii străine, tot felul de poveşti din astea”, a afirmat Dacian Cioloş.

El i-a amintit lui Dragnea că cei care au lucrat în Securitate au rămas în FSN, apoi au trecut la PSD.

„Dar eu îl întreb pe dl Dragnea unde sunt cei care au lucrat în securitate, care au rămas în FSN, care apoi au trecut în PSD şi unii dintre ei care au fost chiar la vârf. Unde sunt fotografiile alea cu diferiţi şefi ai serviciilor de informaţii democratice din România, cu care dl Dragnea a lucrat? Dacă ne facem un calcul cine a fost la guvernare din 1990, cam 70% a fost PSD”, a adăugat fostul premier.

Dacian Cioloş i-a transmis lui Liviu Dragnea că ar trebui să înceapă să explice românilor ”unde este bunăstarea promisă de PSD în 2016”.

„Liviule, nu ţine cu poveştile astea! Şi mai bine ar fi să începeţi voi să explicaţi românilor unde e bunăstarea aia pe care o promiteaţi în 2016 cu carioca pe tablă frumos desenată.

Aia nu mai vedem, dar vedem în continuare că dl Vâlcov e acolo, la împărţirea bucatelor, vedem că povestea cu Fondul Suveran de Investiţii reapare, pentru că probabil mai sunt nişte companii care trebuie dat în stânga şi în dreapta, tot pe la străini.

Banii pe care îi daţi pe pensii şi salarii tot de la străini vin, cu dobânda cea mai mare din regiune. Cam asta e povestea cu împrumuturile şi străinii. Când nu aveţi explicaţii, o reluaţi cu securitatea şi serviciile”, a afirmat Cioloş, citat de Mediafax.

El a amintit că membrii conducerii PLUS au semnat declaraţii pe propria răspunderea că nu au colaborat cu Securitatea şi nici cu alte servicii de informaţii.

„Ce i-am spus dlui Dragnea i-am spus foarte serios. Noi, în PLUS, am cerut tuturor celor din conducere să semneze o declaraţie pe propria răspundere şi care e semnată, că nu au colaborat cu securitatea şi cu alte servicii de informaţii, (…), declaraţii cu toate consecinţele juridice dacă oamenii ăştia mint.

Aştept să semneze şi dl Dragnea, să vină să-mi arate şi pe urmă mai discutăm, Liviule, despre poveştile astea! Şi treaba asta cu tupeul, tupeul vine de la voi, de la PSD, tupeu faţă de români. Ei confundă suveranitatea cu autocraţia”, a mai declarat Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri