Caută
Close this search box.

Comisia Europeană alocă României 18 milioane de euro pentru fructe, legume și lapte în școli

liviu dragnea

Din cele aproape 18 milioane de euro puse la dispoziţia României, 6.86 milioane de euro sunt destinate încurajării consumului de fructe şi legume în şcoli, iar 10.8 milioane de euro sunt destinați programului de distribuire a laptelui în şcoli.

Programul are un scop educațional și vine în completarea activităților desfășurate la nivel național. Comisia a publicat și un raport de care arată că în anul școlar 2017-2018, aproximativ 159.000 școli din UE au participat în acest program.

În perioadă menționată, o cantitate totală de 255.500 de tone de fructe şi legume proaspete şi 178 de milioane de litri de lapte au fost distribuite şcolarilor europeni graţie unei sume de peste 182 milioane euro de la bugetul UE.

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, a declarat: „Graţie acestui program, tinerii noştri cetăţeni pot beneficia de produse alimentare hrănitoare, sigure şi de calitate ridicată pe care fermierii europeni le produc, învățând simultan de unde provin acestea.

Comisia este mândră să contribuie la această călătorie educațională importantă, încurajând obiceiurile sănătoase de la o vârstă fragedă”, notează Ştirile TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri