Caută
Close this search box.

Consecințe dure pentru giganții social media după masacrul din Christchurch: Facebook și YouTube date în judecată de un grup care reprezintă musulmanii

Unul dintre principalele grupuri care reprezintă musulmanii din Franța a declarat luni că dă în judecată Facebook și YouTube, acuzându-i că au instigat la violență, permițând streaming-ul filmărilor masacrului de la Christchurch pe platformele lor, relatează Reuters.

Consiliul francez al credinței musulmane (CFCM) a declarat că companiile au difuzat materiale care au încurajat terorismul și au afectat demnitatea oamenilor. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea nici unei companii.

Împușcăturile de la două moschei din Noua Zeelandă pe 15 martie, care au lăsat 50 de victime, au fost difuzate pe Facebook timp de 17 minute și apoi copiate și distribuite pe site-urile de social media de pe internet. Facebook a declarat că a încercat să elimine sute de mii de copii. Cu toate acestea, materialele video au putut fi găsite încă pe YouTube, pe Facebook, Twitter și Alphabet Inc la câteva ore după atac, precum și pe Instagram și Whatsapp deținute de Facebook.

Abdallah Zekri, președintele unității de monitorizare a islamofobiei CFCM, a declarat că organizația a lansat o plângere legală formală împotriva Facebook și YouTube în Franța. Ambele companii s-au confruntat cu critici pe scară largă asupra filmărilor.

Președintele Comisiei pentru securitate internă din SUA a scris o scrisoare către directorii executivi a patru companii majore de tehnologie săptămâna trecută, îndemnându-i să facă o treabă mai bună de a înlătura conținutul violent din punct de vedere politic.

Un purtător de cuvânt al Federației asociațiilor islamice din Noua Zeelandă (FIANZ) a salutat acțiunea grupului francez. El a spus că organizația sa intenționa să contacteze Facebook pentru a-și înregistra plângerea, dar a fost ocupată cu consecințele atacurilor. „Nu am fost în legătură cu grupul (francez) … dar cu siguranță ceva care poate descuraja spațiul social media în ceea ce privește aceste tipuri de infracțiuni, am susține acest lucru”, a spus el.

Bărbatul acuzat de crimă privind împușcăturile din Christchurch va apărea încă o dată în instanță pe 5 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri