Caută
Close this search box.

Cristina Tarcea ar putea să candideze pentru un nou mandat la Înalta Curte

cristina tarcea

Întrebată, la Realitatea TV, dacă va candida pentru un nou mandat în fruntea ICCJ, Cristina Tarcea a fost destul de misterioasă.

„Mandatul îmi expiră în septembrie. Dacă voi candida pentru un nou mandat? Ca să citesc din clasici, aproape că m-am hotărât. Îmi permit să fiu dreaptă, pentru că sunt singură”, a spus Tarcea, care a adăugat că nu a avut gărzi de corp şi că nici nu vrea bodyguarzi.

Președintele ICCJ, Cristina Tarcea, a fost primul invitat al lui Denise Rifai, la noua emisiune de la Realitatea TV, „Legile puterii”. Tarcea i-a răspuns lui Liviu Dragnea după ce liderul PSD s-a plâns de abuzurile din Justiție.

„Nu urmăresc declaraţiile politicienilor. Nu mă interesează. Judecător fiind, încerc să mă păstrez obiectivă. Dacă unii se simt îndreptăţiţi să vorbească despre abuzuri, şi Justiţia se consideră îndreptăţită să vorbească despre abuzuri.

Pentru o femeie, postul de preşedinte al Înaltei Curţi este o provocare. Unicul beneficiu pe care mi l-a adus este să mă cunosc mai bine şi să-mi dau seama cât de puternică sunt. Nu mă pot da afară când mă vor ei, încă rezist.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi mi se pare un abuz. În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie.

Conform principiilor de Drept, cel care este chemat să spună dreptul, acela este judecătorul. Nu s-a făcut nicio referire la dispoziţiile articolului 32 din legea 304. Completurile au fost constituite legal.

Am intuit şi de la finalul anului trecut că va urma un atac şi pe completurile de 3. Atacul pe completurile de 3 a început la modul general, apoi şi-au dat seama că sunt legal constituite, dar au o problemă cu anumite completuri de 3”, a spus Cristina Tarcea la Realitatea TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri