Ministerul Agriculturii a transmis o alertă alimentară, după o serie de controale în urma cărora s-a stabilit că o serie de firme vând grăsimi hidrogenate pe post de brânză și cașcaval.

Aproape 40% din firmele verificate făceau asta, iar autoritățile au dat amenzi de 855.000 de lei. În total, autoritățile au verificat 284 de firme.

Ionel Bunea, reprezentant al Direcţiei de control MADR, a explicat că inițiativa controlului a fost a Ministerului Sănătații, dar fără sprijinul autorităților competente ANSVSA, respectiv ANPC, Ministerul Agriculturii nu ar fi avut toate pârghiile pentru a elimina acest fenomen de substituirea produselor lactate cu specialități pe bază de grăsimi hidrogenate.  legislația permite și închiderea acelor unități care persistă cu astfel de practici(…) Din experiența noastră am observat că aceste specialități pe bază de grăsimi hidrogenate circulă însoțite de facturi, documente de proveniență până la ultima verigă a lanțului.  Acestea vin însoțite de facturi. În momentul în care se înregistrează în contabilitatea unei  patiserii, spre exemplu, se transformă în brânză sau în telemea.

69 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =