După decizia CCR de a admite sesizarea lui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii referendumului, Dan Barna a emis ipoteza că preşedintele poate declanşa referendumul „Fără penali” în aceeași zi cu europarlamentarele.

„Astăzi, CCR a admis sesizarea preşedintelui României la modificarea legii electorale, precizând foarte clar că este posibilă organizarea unui referendum în timpul alegeilor, în timpul alegerilor europarlamentare. Practic, în acest moment se deschide calea ca la alegerile din 26 mai să avem referendum „Fără penali în funcții publice. a declarat preşedintele USR.

Alianța USR-PLUS, am vorbit în urmă cu puțin timp cu partenerul meu, Dacian Cioloș, Alianța USR-PLUS are toată încrederea că președintele va demara acest referendum care ar scoate România din cei doi ani și jumătate de luptă pe justiție pe care ne-o servesc Liviu Dragnea și PSD.

În acest moment avem toate șansele, dacă președintele va decide ca pe 26 mai România să poată să voteze pentru „Fără penali”, nu doar pentru europarlamentare, ci și pentru o Românie în care cei condamnați să nu mai construiască bugetul, direcția în care merge statul român”, a declarat Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here