Viorica Dăncilă a declarat miercuri că funcţia unei rezerve de aur consistente, păstrată în afara ţării, nu se mai justifică, pentru că România are cu totul altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de anii 1999 – 2002.

„România are cu totul altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de anii 1999 – 2002, când a fost făcut transferul celor 61 de tone de aur la Londra.

România este credibilă, are o solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani. Suntem stat membru al Uniunii Europene şi NATO, avem o economie de piaţă deplin funcţională, avem o creştere economică robustă şi susţinută an de an şi avem una dintre cele mai mici datorii publice.

România are rezerve internaţionale consistente, aproximativ 32 de miliarde de euro, constituite la nivelul BNR, din care rezerva de aur înseamnă doar 3,8 miliarde de euro.

Dăncilă: Este cineva care poate nega creşterea economică din ultimii doi ani?

Prin urmare, funcţia unei rezerve de aur consistente, păstrată în afara ţării, nu se mai justifică. România vrea să facă exact acelaşi lucru pe care l-au făcut deja sau urmează să îl facă şi alte state precum Germania, Austria, Belgia, Olanda sau Elveţia. Atunci preşedintele ar trebui să acuze şi aceste state, pentru că fac acelaşi lucru”, a spus Dăncilă într-un interviu la Antena 3, întrebată cum îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că vrea să pună mâna pe rezervele de aur ale ţării.(…)

„Este cineva care poate nega creşterea economică din ultimii doi ani sau creşterea PIB-ului cu aproximativ 60% în ultimii şase ani? Poate cineva nega creşterea veniturilor populaţiei, creşterea pensiilor, salariilor din sănătate, din educaţie?

Să spui că România este un dezastru economic, în condiţiile în care cifrele oficiale arată progresul, arată nu doar o lipsă de respect pentru adevăr, dar şi o lipsă de responsabilitate. Deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi aceste declaraţii nu rămân doar în România şi pot genera neîncredere. Eu cred că un om responsabil nu poate să aducă prejudicii de imagine ţării sale cu lucruri care sunt departe de adevăr”, a declarat Dăncilă, citată de Agerpres.

134 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =