Caută
Close this search box.

Daniel Morar a propus la CCR desfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor. Dorneanu a întrerupt şedinţa

daniel morar

Săptămâna trecută, judecătorul constituţional Daniel Morar a trimis colegilor raportul privind SIIJ pentru ca toți să-l poată citi până la ședința în care era programată dezbaterea.

În document, Morar recomanda respingerea sesizării depuse de PNL și USR, lucru care echivala cu constatarea constituționalității ordonanței de operaționalizare a Secției speciale de anchetare a magistraților. ”Argumentele de respingere a sesizării au fost ample”, au explicat surse din CCR.

Ulterior, la începutul acestei săptămâni, Daniel Morar le-a trimis colegilor judecători de la CCR un nou raport, ale cărui concluzii erau diametral opuse față de cele ale raportului inițial transmis cu câteva zile înainte. El recomanda de această dată admiterea sesizării opoziției și, deci, declararea drept neconstituțională a ordonanței de urgență privind SIIJ.

Drept urmare, în debutul ședinței de miercuri, 27 februarie, judecătoarea Maia Teodoroiu și-a exprimat nedumerirea cu privire la cele două recomandări diametral opuse transmise de Daniel Morar și a cerut amânarea dezbaterii, au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, președintele CCR, Valer Dorneanu, și-a exprimat și el mirarea față de răzgândirea judecătorului Morar și a fost de acord cu solicitarea de amânare a dosarului.

”Dacă se amână această cauză, atunci să se amâne toate cele de pe ordinea de zi”, ar fi fost replica lui Daniel Morar, fără să explice motivul pentru care și-a schimbat, în doar câteva zile, opinia cu 180 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri