Caută
Close this search box.

Darius Vâlcov, prin firma Aceti, a câştigat 34 de milioane de lei din contracte cu statul

darius vâlcov

Firma de construcții Aceti SRL, din Slatina, despre care procurorii DNA susțin că este controlată de fostul primar Darius Vâlcov, a câștigat în anul 2018 contracte publice în valoare de 34,4 milioane de lei, conform datelor din SEAP (sistemul electronic de achiziții publice).

Aceti SRL a început să câștige contracte după ce Vâlcov a ajuns unul dintre cei mai influenți consilieri ai premierului Dăncilă.

În calitate de primar al orașului Slatina, în 2009, Vâlcov a privatizat Aceti, firma de construcții municipală, care apoi a fost controlată mai mereu de apropiați, după cum reiese din rechizitoriul DNA, pe baza căruia Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la închisoare.

„Inculpatul Darius Vâlcov – care, în calitate de primar, senator, ministru a deţinut şi administrat în fapt, prin intermediul unor persoane interpuse, începând din anul 2011, Contis Company SRL, Contis Consulting Company, Millenium Tophografica SRL, Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii, Enero Prod SRL, City Hotel & Lounge SRL, Rupiah SA si S.C. Aceti SRL„, se arată în rechizitoriul DNA.

Primarul Darius Vâlcov decide, în 2009, în calitate de primar al Slatinei să privatizeze compania de construcții a orașului. Aceti SA este scoasă la vânzare la sfârșitul anului 2009. Decizia privatizării este consfințită anul următor:

Prin Hotărârea nr. 1 din 17 februarie 2010, Adunarea generala extraordinară a acționarilor Aceti SA decide:

Art. 1. Dobândirea acțiunilor Aceti S.A., de către Rupiah SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare de acțiuni nr. 18943/29.12.2009.
Art. 2. Ca urmare a vânzarii de acțiuni, acționar unic al Aceti SA devine Rupiah SRL.
Art. 3. Aceti SA devine Aceti SRL.

Potrivit DNA, atât Aceti SRL, cât si Rupiah SRL erau controlate prin interpuși de Darius Vâlcov, care a picat în 2015 testul poligraf cerut chiar de el. Întrebat fiind dacă a controlat activitățile comerciale ale acestora, Vâlcov a negat, dar aparatul a indicat modificări specifice unui răspuns nesincer, se menționează în rechizitoriu. În acest dosar de corupție, Vâlcov a fost condamnat de instanța de fond la opt ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri