Caută
Close this search box.

Daruri Cromatice, expoziția de pictură-grafică a Cristinei Gloria Oprișa la Piața Spania Gallery

DARURI CROMATICE, expoziție de pictură-grafică a Cristinei Gloria Oprișa, membra UAPR , filiala Satu Mare, artist cu o bogată activitate artistică poate fi văzută la Piața Spania Gallery.

Arstistul plastic Cristina Gloria Oprișa are expoziții în țara și străinatate, fiind totodată curator a doua evenimente cu caracter internațional desfășurate la Satu Mare: Micul Prinț – expoziția tuturor generațiilor, ajunsă la ediția XXIV și expoziția anuala SEMNE, cu șase ediții. De asemenea este și organizatoarea a două tabere de creație ale artștilor profesioniști, ,,ORIZONTURI” la Vetiș jud.Satu Mare, 2 ediții și ,,ABRUD-ȚARA MOȚILOR”, în Abrud.Jud.Alba, 4 ediții.

Cristina Gloria Oprisa, Conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, prof univ. Vasile Tolan și Vasile Pop-Negreșteanu

DARURI CROMATICE reprezintă o selecție a creației  artistice din ultimii ani ai artistei – un colaj de culoare, linie și semne care au constituit preocupările sale predilecte. Lucrările expuse sunt o incursiune atât în universul efemer al unei flori gingașe, cât și în cel peren al tradiției noastre populare. Într-un cuvânt, un univers artistic axat pe un larg diapazon de stări, de la gingășie, sensibilitate și puritate la energie, spontaneitate și vigurozitate.

„Darul îngerilor”. Semne ale unui vegetal marcat de grația și eleganța florii de mărar, numită în popor  și „darul îngerilor”.  O floare aparent  neînsemnată, dar care, privită atent, se dovedește a fi o întreagă lume în miniatură. O lume plină de frumusețe, de candoare și de grație. O lume a bucuriei, a prospețimii, a purității. O lume miraculoasă în care această floare cu nume angelic este punte între efemer și cu peren.

,,Țâpurituri cromatice”. O culoare vie, un ritm al contrastelor, semne ale portului și tradiției, cântul și danțul într-o unicitate a locului ce poartă numele de Țară a Oașului.

DARURI CROMATICE, o oază de culoare, într-o lume uneori prea cenușie, un popas la care sunteți  invitați să luați parte.

Vineri, 1 marie 2019, ora 17 a avut loc  vernisajul prezentat de doamna conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, prof univ. Vasile Tolan și Vasile Pop-Negreșteanu, în prezența unui public generos.

Simezele vă așeaptă  în Piața Spania Gallery, Str.Alecu Russo 15-19, etaj7, pentru a vă face părtași darului visual oferit de artistă cu bucurie.

Expoziția  poate fi vizitată întreaga lună martie , de luni pâna vineri inclusiv  între orele 10-17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri