Caută
Close this search box.

Decizie-şoc în cazul copilului mort la Sanador: Medicii, sancţionaţi doar cu vot de blam

copil Sanador

Medicii au greşit în cazul copilului mort la Sanador, este concluzia Colegiului Medicilor. Potrivit anchetei, decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copilul de un an şi zece luni dacă îl supravegheau mai atent după operaţie.

Sancțiunea dată de Colegiul Medicilor este nemulțumitoare pentru părinți, fiind vorba de un vot de blam atât pentru șase medici, cei au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă.

Votul de blam înseamnă că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.

Mama copilului mort la Sanador: Vom merge în justiţie!

Andreea Duţă, mama copilului mort la Sanador, a declarat la Digi24, luni, în urma votului de blam dat de Colegiul Medicilor ca unică sancțiune împotriva celor șase medici de la spitalul privat, că această instituție „nu ar trebui să mai existe”.

„Colegiul Medicilor demonstrează încă o dată că e inutil în societatea românească, demonstrează că e diletant. Votul de blam e o sancțiune care privește imaginea, noi operăm aici cu imagini, nu operăm cu vieților oamenilor. Nu știu ce ar fi trebuit să facă mai mult echipa de medici care care mi-a omorât copilul ca să își piardă dreptul de liberă practică, mă întreb”, a spus Andreea Duță, la Digi24.

„Sunt protejați medicii de către Colegiul Medicilor, care nu ar trebuie să mai existe, nu-și găsește sensul, e o gaură neagră în care se mușamalizează toate cazurile, în care pacienții au de pierdut întotdeauna”, a completat mama bebelușului mort la Sanador.

În ceea ce privește dosarul penal, ea a spus că „sper să nu fiu nevoită să îmi fac singură dreptate, deocamdată aștept legea să facă dreptate, dar probabil că va veni un moment în care n-am să mai aștept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri